Mit “nye” arbejdsfællesskab – Sikkerhedskonsulenterne

Det er alt for længe siden jeg har sidst har lagt nyheder ud her på siden. Heldigvis af den gode grund, at jeg har gang i mange spændende ting både alene, men mest sammen med mit arbejdsfællesskab Sikkerhedskonsulenterne. For snart 1 år siden gik jeg sammen med Lester Johannesen-Henry og Michael Petersen i et arbejdsfælleskab med fokus på implementering af den løsningsfokuserede tilgang og sikkerhedsplanlægning på børneområdet. Sidenhen er Astrid Kring kommet til i vores fællesskab og vi har lavet vores fælles hjemmeside, som du kan se her: http://www.sikkerhedskonsulenterne.dk/

Det som har fyldt allermest i mit arbejdsliv siden august sidste år har været implementeringen af Sikkerhedsplanlægning i Halsnæs kommune. Her har vi i Sikkerhedskonsulenterne i de første 4 måneder til stede sammen med deres nye medarbejdere i den nye sikkerhedsplanlægningsgruppe i 3 dage om ugen for sidenhen (efter jul) at gå ned til 2 dage om ugen. Det har været en intensiv start med henblik på at investeringen skulle gøre dem vidste muligt selvkørende hurtigst muligt. Det har vist sig at være en god investering og de har nu 5 kompetente medarbejdere til at arbejde med komplekse høj risiko sager og som lykkes med at skabe forandringer i familier, hvor børnene ellers var blevet anbragt.

Kalundborg kommune er også kommet startet op og har valgt en intensiv investering, hvor vi skal være hos dem 2 gange om ugen i 8 måneder. De fik muligheden for at starte op efter at have søgt kommunalbestyrelsen om en ekstra bevilling til et projekt om sikkerhedsplaner. Det blev bevilliget og Kalundborg har nu 4 kompetente medarbejdere som arbejder med sikkerhedsplanlægning. Selve projektet bliver ved afslutningen evalueret og det bliver spændende at få de resultater.

Umiddelbart viser de første erfaringer med denne intensive måde at starte implementeringen op på, at det både giver hurtig kvalitet, effektivitet og afkast af investeringen. Det som hurtigt bliver tydeligt er både de menneskelige og samfundsmæssige omkostninger, som bliver sparet ved at investere i denne her form for forebyggelse. For ikke at nævne medarbejderne gejst og glæde ved at arbejde med denne metode. Der vil dog fortsat i denne form for arbejde være behov for løbende supervision og uddannelse, når den første intensive implementeringsfase er overstået.

Andre kommuner har også udvist interesse og det bliver uden tvivl en spændende tid at arbejde videre med at udbrede sikkerhedsplanlægning i Danmark. Men jeg holder mig nu ikke længere kun til Danmark, da jeg afholder workshop på den Nordiske konference i Helsinki “Courage in social work d. 10 – 12 juni 2015 “http://www.confedent.fi/nordic2015/. Det kunne jo være at vores nordiske naboer også kunne have gavn af at arbejde på denne måde i deres sociale system.

En anden konference jeg har sagt ja tak til at deltage i er Børneårsmødet 2015 og det ser ud til at blive en rigtig spændende dag. Du kan se programmet her, hvis det skulle have din interesse. https://husetzornig.safeticket.dk/events/16310-Boerneaarsmoedet_2015_-_Det_socialt_udsatte_barn/

Som noget nyt har vi også valgt at lave åbne kurser i samarbejde om sikkerhed Kursus i Samarbejde om Sikkerhed. Året 2016 byder på 2 besøg fra Australien, hvor Arianne Struik nu også er flyttet til.       I januar 2016 kommer Arianne Struik tilbage til Danmark med sit kursus i stabilisering af svært og kronisk traumatiserede børn. Datoerne er allerede lagt d. 28 og 29, men programmet er endnu ikke klart. Og i sensommeren 2016 – højst sandsynligt i september kommer Sonja Parker også tilbage. Vi glæder os rigtig meget til begge dele.

Nu er der kun tilbage at ønske dig en rigtig god sommer!

Rikke

Mit “nye” arbejdsfællesskab – Sikkerhedskonsulenterne